036 - 534 63 62

Welke borstel

hairstyliste-danielle-kapsalon-almere-borstels

Uw haar borstelen is niet alleen noodzakelijk, maar ook nuttig. U maakt niet alleen uw haar schoon, maar stimuleert tevens de hoofdhuid waardoor er een betere doorbloeding ontstaat. Maar welk exemplaar kunt u dan het beste gebruiken? Er zijn zoveel verschillende soorten te vinden in allerhande vormen, maten en materialen. Toch heeft ieder type zo z'n eigen kenmerken, waardoor ze geschikt zijn bij het creëren van een specifiek kapsel. We laten alvast een aantal soorten de revue passeren, zodat u altijd beschikt over de juiste borstel.

Volume
De Sculpting brush is één van de borstels die volume geeft aan uw haren. Deze kunt u het beste gebruiken voor kortere kapsels. Daarnaast zijn ze geschikt om rondingen in het haar te maken.

Glad
De platte, paddle borstel wordt het meest gebruikt voor het glad maken van uw haar. Ideaal voor een vlakke coupe en te gebruiken bij half of lang haar.

Kort
De ovale borstel is geschikt voor het modeleren van een korte coupe.

Styling
Ronde borstels zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maken, waarbij met name de grote van de ronding varieert. Met de kleine variant kunt u bijvoorbeeld krullen creëren. De grotere borstels zorgen dan weer voor glanzend en glad haar.

Massage
Een borstel met kleine knopjes aan het uiteinde is onder andere heerlijk voor een hoofdmassage.

Textuur
Thermische borstels kunt u samen met de föhn gebruiken. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waarbij u de ronde gebruikt voor krullen en de platte voor glad haar.